Kali ini krew kereta sewa shah alam – DNZ Car Rental ingin membawa anda semua ke tempat  seterusnya jalan-jalan cari makan di sekitar negeri Pahang. Pahang adalah negeri yang terbesar di Semenanjung Malaysia. Setiap bahagian di Pahang mempunyai mereka sendiri yang unik dan istimewa. Seperti biasa, kami akan memaparkan antara 5 tempat makan yang harus anda lawati:

 

#1  Joe Mee Chalong & Keropok Berserah

Beralamat di Kampung Alur Tuan Haji Berserah, Kuantan

Tempat makan popular di Pahang terutamanya di Kuantan ialah Mee Chalong. Ia adalah sup yang dibuat daripada ikan dengan bola ikan tulen dan tauhu disumbat dengan daging ikan. Ini adalah kerana Berserah terletak dekat dengan pantai ikan segar mudah untuk mendapatkan dan keropok yang terkenal di sini. Jika anda seorang peminat ikan segar anda mesti cuba menu ini di Kuantan. Kedai ini dibuka bermula 830am – 630pm.

 

#2  Cendol Mustafa & Rojak

Jalan Teluk Sisek, Taman Selamat, Kuantan

Adakah anda peminat setia  cendol dan rojak ?  Sekiranya YA, Mustafa Cendol & Rojak adalah tempat yang terbaik untuk orang yang suka cendol dan rojak. Mereka menawarkan pelbagai cendol seperti cendol ais krim dan pulut, cendol campur dan banyak lagi, dan menu  rojak mereka juga lazat. Selain itu, pelanggan boleh cuba menu lain dan dimakan bersama-sama dengan  telur  separuh masak, timun yang diparut, lobak, goreng tauhu kering, kentang, udang, keropok udang, mee kuning dan ayam goreng. Tempat makan ini dibuka setiap hari bermula 1130am sehingga 7pm.

 

#3 Akob Patin House

A2, Capitol Square, Lorong Hj Abdul Rahman 1, Kuantan

Menu ini sudah menjadi keutamaan bagi krew kereta sewa shah alam dan kita sudah tahu trademark negeri Pahang adalah Ikan Patin masak tempoyak. Akob Patin House adalah antara restoran yang terkenal  yang menawarkan anda patin buah / liar dan patin sangkar, dan jika anda memilih patin liar harga yang mahal daripada patin sangkar. Gulai tempoyak ikan patin adalah pedas kerana cili di dalamnya, khas bagi  orang yang suka makan makanan pedas amat disyorkan restoran ini. Rstoran ini dibuka 8am – 12malam.

Jom Cari Makan Sekitar Pahang - By Kereta Sewa Shah Alam

#4 Lili Wadi

A-637 Jln Teluk Sisek, Kuantan

Kafe hipster di Pahang, aktiviti masa lapang yang sesuai dengan keluarga dan rakan-rakan sambil menikmati makan kek keju mangga dan sejuk pandan. Mereka juga menyediakan set BBQ , selain nasi goreng dan kebanyakan pelanggan berpuas hati dengan makanan, perkhidmatan dan persekitaran mereka. Harga juga berpatutan. Restoran ini dibuka 5pm – 12am (Selasa – Ahad)

 

#5 Nasi Minyak Eda Yasin

Alan Tanjung Api, Kampung Tanjung Api, Kuantan

Mereka menawarkan makanan tempatan seperti nasi minyak, nasi dagang, laksam, laksa dan banyak. Menu istimewa di restoran ini adalah nasi minyak dan anda boleh memilih hidangan, kebanyakan pelanggan berkata rasa nasi minyak adalah unik dan  hasinya restoran ini mempunyai ramai pelanggan setia. Secara keseluruhan restoran ini adalah antara yag terbaik dan harganya yang murah.

 

Bagi penggemar makanan di luar sana, yang berhasrat ingin jalan-jalan di sekitar Pahang, bolehlah anda menggunakan perkhidmatan kereta sewa shah alam kami, iaitu DNZ Car Rental pada kadar harga kereta sewa yang berpatutan. Sila lawati website kami di www.keretasewashahalam.com.my bagi sebarang pertanyaan.

Advertisements